360

press start / 03.11.2005 16:52 / ~PeZ

Tundub et Microsoft on palju õppinud eelmise Xboxi launchist ning seekord võtnud eriti agressiivse lähenemisviisi:

Microsoft has allegedly asked Norwegian retailers to sign an agreement that they’ll sell out of the consoles on the launch date.

Seega, poed peavad tagama, et nad müüvad oma lao tühjaks esimese PÄEVAGA, mil konsool müüki tuleb. Aga nagu ArsTechnica raporteerib, ei võimaldata neid ka poodidele rohkem kui 10-20 tk. Arvestades, et ta maksab ka veel vähem kui tulevane PS3 (spekulatsioonide kohaselt PS3 väljatuleku ajaks täpselt poole võrra), jääb vaid näha, millega Sony Microsofti trumbata püüab.

2 Responses to “360”

 1. fushi Says:

  See SOLD OUT! strateegia on sama mis Sony PS2-ga tegi, ehk siis tehisliku puudujäägi tekitamine nõudluse tõstmiseks. Minu arust on see pigem alatu kui agressiivne.

  Ning Sony ületab Microsofti oma marketingimasinaga, mida isegi tõde peatada ei saa. Sony oskus luua oma toodetest ihaldusväärsed objektid on alati konkurentidest peajagu üle olnud ning vaevalt et see generatsioon midagi teisiti saab olema, isegi tiheda konkurentsi tingimustes. Miks muidu on üldlevinud arvamus ja suhtumine, et PS3 on X360’st võimsam, mida ta tegelikkuses (=praktikas) ei pruugi üldse olla.

  Always been that way, always will.

 2. erick Says:

  See arvamus on IMHO tingitud sellest, et PS3 on ikka veel müsteerium. CELL chipi on promotud küll, ja selle sisemusest on inimestel juba kaunis hää arusaam, aga RSX on näiteks alles totaalne must auk (ametlikult ei ole selle kohta midagi räägitud, aga asjaosaliste suust on lekkinud infot, et kiip tehti nVidia poolt kiirtellimusena (AINULT 9 KUUGA!!!), mis viitab suhteliselt selgelt sellele, et nV kasutas lihtsalt parimat neile hetkel saada olevat lahendust, 7800 GTXi graafikaprotsessorit). Sony ise ka segab vett, jäädes oma 1,8 TERAFLOPSi juurde kindlaks.

  XBOX360 graafikakiibist Xenosest on seevastu juba mitu kaunis põhjalikku artiklit avaldatud, seetõttu on see mõõdetavam suurus. Muidugi äratab kahtlus viis, kuidas konsoolitootjad FLOPSe kokku löövad - MS väitis Sony teatele vastukaaluks, et Xenose jõudlus on 900 TERAFLOPSi… arvutiinimesed naeravad ainult selle peale, ning imestavad, mis pagana vänge kann see küll on, mida MS marketingiosakonnas kimutakse ;)